Nunta reprezinta un moment foarte important in viata de cuplu; este momentul in care doua vieti se unesc, o zi in care doua familii devin una.

Asa cum se obisnuieste, romanii sunt foarte deschisi cand vine vorba de traditii, insa traditiile de nunta, au rol aparte. Insa, pentru ca ziua nuntii sa se desfasoare organizat, va recomandam sa va informati si interesati din timp ce presupun aceste traditii de nunta.

Inceputul nuntii se desfasoara sub forma unor traditii, de obicei urmate de fiecare mire si miresa impreuna cu nasii lor. Cele mai importante obiceiuri de nunta care sunt si obiectul fotografiilor sunt:

  1. Ploconul este practic un dar oferit nasilor. Acestia sunt considerati parintii spirituali ai celor doi miri. Dar, aceasta favoare vine la pachet si cu un „pret“.

Obligatia nasilor este sa suporte cheltuielile pentru voalul miresei, lumanari si alte lucruri necesare ceremoniei religioase.

  1. Bradul de nunta, se impodobeste la casa mirelui, cu colaci si mere; acesta simbolizeaza belsugul.
  1. Barbieritul mirelui

Acesta se realizeaza simbolic de catre nas sau unul dintre prietenii mirelui. Acest ritual simbolizeaza transformarea flacaului in barbat.

  1. Gatitul miresei
    Aceasta traditie de nunta se desfasoara dimineata, inaintea de cununia religioasa. Acest obicei consta in aranjarea miresei de catre mama, prietene si nasa, cea din urma fiind responsabila cu punerea voalului si coroniei de mireasa.
  1. Hora miresei

Acesta este un alt obicei de nunta ce are loc in curtea casei miresei, unde este prezent
tot alaiul de nunta.

  1. Turta miresei

Sau colacul miresei, se rupe deasupra capului miresei de catre nasa. Din turta, fiecare nuntas va servi cate o bucata, pentru noroc.

  1. Legatul miresei

Este o traditie de nunta, ce are loc la sfarsitul petrecerii de nunta, cand mireasa este asezata pe un scaun si nasa ii schimba voalul cu un batic, simbolizand intrarea in randul femeilor maritate. Voalul este oferit unei tinere necasatorite.

Toate aceste obiceiuri de nunta trebuie captate si patrate ca amintire. Pentru a va asigura ca nici unul dintre acestea nu se petrec fara a fi surprinse in fotografii, apelati la un fotograf nunti profesionist, care va tine cont de toate aceste detalii.