Sedinte foto portret si de ce sa le realizezi?

Nu trebuie sa fii faimos pentru a realiza una dintre aceste sedinte foto portret. Portretele exista cu mult inainte de a exista aparatele de fotografiat. In acele vremuri se foloseau pictori profesionisti pentru portretele conducatorilor. Insa in prezent fotografia a luat locul acelei traditii. Munca fotografilor nu este usoara, obiectivul fiind de a surprinde intr-o fotografie intreaga personalitate a subiectului. Deci fotografia de portret isi propune sa surprinda identitatea, personalitate si esenta unui subiect utilizand diferite tehnici fotografice, compozitia, iluminarea si diferitele posturi. Exista diferite tipuri de fotografii portret, de la traditionale sau formale, pana la cele profesionale si publicitare. Sau mai moderne sunt portretele casual care surprind persoanele in viata lor de zi cu zi.

In ce situatii poti opta pentru fotografii portret profesionale

Marile personalitati opteaza pentru fotografii de portret clasice, pentru a captura esenta emblematica a persoanei. In acest caz luminozitatea, postura si compozitia sunt importante pentru a surprinde sinele autentic al subiectului.

Portretele de grup pe care le surprinde un fotograf la nunta surprind dinamica unei relatii, fie unitatea in cazul unei familii, fie dragostea in cazul unui cuplu. Daca este vorba de fotografiile de afaceri, poate fi surprins modul de lucru al echipei.

Portretele creative sau surprinse in stilul de viata natural pot fi utilizate in publicitate. Acestea pot fi realizate in natura sau in mediul natural al persoanelor, pentru mai multa autenticitate.

O alta categorie pot fi acele portrete care sunt realizate pentru a evidentia frumusetea persoanei. Poate fi utilizata o anumita tinuta, machiaj, editare foto mai deosebita. Practic se cauta frumusetea ca intreg intr-o singura imagine.

Tipuri de sedinte foto disponibile

  • Sedinte foto personale
  • Fotografii pentru book fotomodele
  • Fotografie de moda
  • Poze pentru magazine online

Un fotograf portret imbina arta cu tehnica

La aceste sedinte foto portret, fotograful trebuie sa aiba cunostinte solide referitoare la iluminare, compozitie, setarile camerei si tehnicile de fotografiere. Astfel va realiza imagini clare si atractive estetic.

In plus necesita o anumita viziune artistica, pentru a putea captura personalitatea sau emotia subiectului asa cum se intampla la fotografierea botezului. Astfel va pune in evidenta, in cel mai bun mod cu putinta personalitatea celui din fata camerei. Totodata trebuie sa poata vedea potentialul estetic in diferite posturi, expresii, gesturi si miscari ale persoanei.

De ce sa colaboram?

Experienta

Realizare de fotografii de moda, portret,
fotografii pentru book modele

Portofoliu

Prezenta si la festivaluri de moda. Shooting-uri pentru magazine online

Profesionalism

Vei avea toata sustinerea mea pentru ca fotografiile sa fie asa cum iti doresti

Un fotograf portrete va comunica cu empatie si deschidere

Atmosfera relaxanta si destinsa este importanta pentru subiect si tine si de fotograf pentru a crea un asa mediu. Asta implica abilitati de comunicare eficienta dar si empatie. Sunt necesare pentru a stabili o conexiune autentica, si surprinde expresii naturale si spontane. In plus fiecare subiect este diferit, de aceea fotograful trebuie sa se adapteze fiecarei persoane chiar daca ea este fotografiata dupa starea civila sau singura intr-un studio sau parc. Totodata trebuie sa gaseasca solutii creative in timp real pentru a obtine cele mai bune imagini finale.

In fotografia de portret, atentia la detalii este esentiala

Detaliile fac diferenta, mai ales intr-o fotografie de portret in care fiecare aspect trebuie sa fie armonios. Compozitia, expresiile faciale, incadrarea sau elementele de fundal contribuie la un rezultat coerent si de efect.Desi suna simplu o sedinta foto portret poate fi una din cele mai dificile tipuri de sesiuni realizate. Pentru ca dincolo de aparatura de ultima generatie, priceperea fotografului se remarca imediat prin modul in care capteaza adevaratul caracter al subiectului.